ТУРНИР ПО БАДМИНТОН В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0022Трета поредна учебна година от своето съществуване отбеляза клубът по бадминтон към Детски комплекс в Белоградчик. Той обединява 26 състезатели, избрали тази толкова атрактивна и динамична игра за свое хоби. Според Илинка Лозанова – ръководител и треньор на клуба, целта е подрастващите да излязат от домовете и стаите  и повече да се занимават със спорт, в това число,  защо не и с бадминтон.

Приключи поредната спортна изява – вътрешно първенство в две възрастови групи – от 9 до 12 и от 13 до 18 години. Проведе се и състезание по двойки. В турнира участваха 16 ученика от Начално училище „В. Левски“ и СУ „Хр. Ботев“.

В рагорещената спортна надпревара ентусиазираните млади хора демонстрираха завидни качества, умения и техники, характерни за този вид спорт и със сигурност по този начин са направили добра реклама на бадминтона сред своите връстници в публиката, дошли да ги подкрепят.

В края на състезанието се състоя и награждаването на най-добрите, заели призовите места. Във възрастовата група 9-12г. победител стана Иван Росенов, а на второ и трето място се класираха Боряна  Александрова и Марио Крумов,  във възрастова група 13-18г. – първото място зае Вержиния Малинова, следвана от Цветомира Николаева и Иван Росенов. В състезанието по двойки победители са Иван Росенов и Владимир Анатолиев,  на второ и трето място се класираха Цветомира Николаева – Гергана Момчилова и Вержиния Малинова – Иванела Димитрова. Таня Тодорова – директор на Детски комплекс – Белоградчик, връчи на всички състезатели  грамоти за участие, а заелите призови места получиха и медали.

Членове на школата  по народни танци към Детски комплекс, също бяха дошли в спортната зала, за да поздравят своите приятели – спортисти.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_0002 IMG_0018 IMG_0027 IMG_0029

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик