ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВОИЗБРАНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В БЕЛОГРАДЧИК

Picture 397Момчил Станков – Областен управител на област Видин, свика първото заседание новоизбрания Общински съвет в Белоградчик. То започна с водосвет отслужен от Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, архимандрит Евтимий от Видинския катедрален храм и свещено иконом Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия.
На тържествената сесия положиха клетва и подписаха клетвени декларации Борис Николов, който започва трети мандат като кмет на община Белоградчик, 13 общински съветници, както и четирима кметове на кметства – Румяна Алексиева на с. Салаш, Огнян Гаврилов на с. Боровица, Иван Игнатов на с. Стакевци и Диляна Петрова на с. Рабиша.


Временно изпълняващият длъжността кмет на община Белоградчик Росен Младенов връчи на новоизбраният кмет Борис Николов атрибутите на местната власт – огърлица с герба на общината и символичен ключ на града. Той пожела това да се превърне в традиция като символите да се предават след всички бъдещи избори за местна власт.
„За мен е голямо предизвикателство, много отговорно и съм щастлив, че мога в тази зала за трети път да положа клетва в интерес на вас – гражданите на община Белоградчик, в интерес на града, за неговото развитие и благоденствие“ – отбеляза Борис Николов.
По втората точка от дневния ред за избор на председател на Общински съвет заседанието се ръководи от най-възрастния съветник Любомир Иванов.
Във връзка с предстоящия избор бе избрана комисия в състав от трима членове с председател Красен Христов. По време на състоялата се дискусия бяха направени две предложения – Мирослава Чавдарова от квотата на „ГЕРБ“ и Румен Цанков от квотата на „РЗС“.
След проведения избор председателят на комисията Красен Христов оповести получените резултати. Стана ясно, че от общо 13 общински съветници, за предложената кандидатура на Мирослава Чавдарова са гласували 9 души, а четирима са подкрепили Румен Цанков.
„Силно си надявам всеки от нас да дава своя глас мъдро, убедено, съобразявайки се със закона. Както преди, така и за напред аз ще работя за интереса на гражданите на община Белоградчик“, увери новоизбраният председател на Общинския съвет Мирослава Чавдарова.
Приветствени и поздравителни слова, напътствени думи и благодарности бяха изказани от епископ Поликарп от името на Видинския митрополит Дометиан и областния управител Момчил Станков.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_3813 IMG_3884

IMG_1 IMG_2 IMG_3 IMG_3814 IMG_3826 IMG_3842 IMG_3855 IMG_3857 IMG_3869 IMG_3870 IMG_3878 Picture 355

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/