Започва строителството на нов параклис посветен на „Свети Георги Победоносец“ в село Горен Чифлик

IMG_1485         В деня, когато в Белоградчик бе честван празникът на местния храм „Свети вмчк Георги Победоносец“, в село Горен Чифлик бе направена първата копка за строителството на параклис.

Негово Преосвещенство Белоградчишки  епископ Поликарп освети мястото, където ще бъде построен параклисът и благослови дарителите и хората, които помагат да се случи това добро начинание. В специална урна бяха поставени имената на първите дарители, която бе вградена в основите на параклиса „Свети Георги Победоносец“.

            Кметът Борис Николов сподели, че общината, приемайки като приоритет молбата и желанието на местните хора, много бързо подготви съответните документи и разрешителни за да може  да бъде реализирана отдавнашната мечта – в селото да има параклис. Стана ясно, че вече има изготвен архитектурен проект за обекта и съвсем скоро ще започнат строителните дейности.

            По инициатива на местните хора е подписан договор за учредяване на гражданско дружество „Мечта“, което има разкрита банкова сметка при банка Интернешънъл Асет Банк АД: IBAN – BG13IABG74965000713300, по която родолюбиви българи ще могат да направят своите финансови дарения.

В церемонията по първа копка на параклиса взеха участие кметският наместник Савина Спасова  и зам. кметът на общината Антон Трифонов.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_1497 IMG_1498 IMG_1501 IMG_1505 IMG_1508 IMG_1511 IMG_1480 IMG_1483 IMG_1485 IMG_1491 IMG_1495

                                      

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/