„Банго Васил“ в Белоградчик

IMG_0195  Голямата зала на Младежкия дом в Белоградчик едва побра всички желаещи млади хора от ромската общност в града, дошли да отпразнуват заедно ромската Нова година.

Организаторите Община Белоградчик, Младежки дом и инициативен комитетсе бяха погрижили да създадат чудесни условия. Много музика, танци и млади хора, които показаха великолепни танцувални умения, както в българските народни хора, така и в екзотичните танци. Изпълнителите вложиха много виталност, пластика и въображение.

Създаде се великолепна празнична атмосфера.

Кулминацията настъпи при избора на мис „Василица“. Претендентките за титлата бяха дванадесет красиви момичета. Конкуренцията бе изключителна и това наложи участничките в конкурса да дефилират в три тура. На финала останаха три от участничките, които заеха призовите места. Тазгодишна „Мис Василица“ стана четиринадесетгодишната красавица Ваня Андреева с подгласнички Жасмина Альошова и Биляна Калчева.

„Банго Васил” е традиционен ромски празник отбелязван с много веселие в община Белоградчик.

„Скоро населението от „Карловица” ще се сдобие със социална трапезария и клуб, който се надявам да се превърне в желано място за отбелязване на празници и събития от живота на хората в квартала”, заяви кметът на община Белоградчик г-н Борис Николов.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_0174 IMG_0175 IMG_0176 IMG_0178 IMG_0180 IMG_0185 IMG_0186 IMG_0191 IMG_0192 IMG_0194 IMG_0195 IMG_0197

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/