ТУРЛАЦИ И ТОРЛАЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ СЕ СРЕЩНАХА В САЛАШ И БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ГРЕЙНАХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

В ПОМОЩ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА В СЕЛАТА ОКОЛО БЕЛОГРАДЧИК

IMG_4546В рамките на една година за трети път в Община Белоградчик бе реализирана дарителска акция по инициатива на ученици и учители от частната английска гимназия „Проф. „Иван Апостолов“ – София. В основата на цялостната организация от училището е учителското семейство Полина и Атанас Димитрови, които поддържат редовен контакт с община Белоградчик.

Приготвените пакети включват продукти и стоки от първа необходимост, а  високоблагородната инициатива даде възможност на практика помощите да покрият крайно нуждаещите се възрастни и, в повечето случаи, самотно жовеещи лица от селата на общината.

Срещите между младите и възрастни хора са мили и трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и сълзи. Всички местни жители благодариха за помощта и оказаното внимание като разказаха за това как преживяват най-трудните си години от своя живот, за големия недоимък, как едва успяват да купят лекарствата си, за нуждата от частичен ремонт на къщите и др. Но все пак успяваха да почерпят своите мили гости с баница по селски, печена тиква, даряваха ги с букети от красиви есенни цветя. А малката Бела си тръгна със зайче – подарък от баба Наца, а баба Лазарина подари цала кофа с картофи, отгледани със собствените й ръце в селската градина.

По време на вълнуващите срещи и двете страни отново си дадоха дума да продължат своето приятелство и занапред.

Всички представители на дарителите получиха сувенири и рекламни материали от името на кмета на община Белоградчик Борис Николов.

 Пресслужба Община Белоградчик

IMG_4535 IMG_4555 IMG_4564 IMG_4583

 

`