БЕЛОГРАДЧИК И КНЯЖЕВАЦ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СЪБОР НА БАЛКАНИТЕ

Събор Кадъ Боаз - срещаНа 10 юли 2019 година на ГКПП „Връшка чука“ се проведе работна среща на членовете на смесената Съборна комисия от страна на община Белоградчик /Р. България/ и община Княжевац /Р. Сърбия/.

Ръководителите на делегациите на двете общини, организатори на събитието – Антон Трифонов – зам. кмет на община Белоградчик, и Радоица Вучич – зам. кмет на община Княжевац, подписаха двустранен протокол за провеждането на най-големия международен събор на Балканите. Традиционно той ще се проведе на прохода „Кадъ Боаз“, като домакини ще бъдат селата Салаш и Ново корито. Съгласно договореностите, датите за провеждане на събора са 19, 20 и 21 юли 2019 г. През първия ден границата ще бъде отворена за свободно движение от 13.00 до 23.00 часа българско време. В следващите два дни тя ще е отворена от 10.00 ч. и ще се затваря в 24 ч. българско време на 20 юли и 23 ч. на 21 юли.

Тържественото откриване на Събора ще бъде на 20 юли /събота/ от 13 часа.

На срещата присъстваха координаторът за трансгранично сътрудничество към община Княжевац, както и представители на гранична полиция, на митническите органи и други институции, имащи пряко отношение с организацията и провеждането на Събора. Обсъдена бе културната програма по време на празненствата, провеждането на изложби и различни съпътстващи инициативи.

Пресслужба община Белоградчик

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/