ТУРЛАЦИ И ТОРЛАЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ СЕ СРЕЩНАХА В САЛАШ И БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ГРЕЙНАХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

ВЕЛИКДЕН В БЕЛОГРАДЧИК

DSC07562По традиция на празнично озвучения централен площад „Възраждане“ в Белоградчик бе отбелязано Възкресение Христово – най-светлия празник в православния свят. Граждани и гости на града се поздравиха взаимно с „Христос Воскресе! Воистина Воскресе!”

В празничната програма участваха танцовите формации от всики възрасти на Школата по народни танци към Детски комплекс. Вокално-инструментална група „Феникс“ към Народно читалище „Развитие – 1893 г.“ вдигаше градуса на настроението с изпълнението на хороводни народни песни, както и с популярни песни от българската естрада.

За най-светлия християнски празник кметовете на населените места от общината организираха изложба на писани яйца, докато ЕТ „Здравец-2000“ дари великденски козунаци. Много любопитни погледи на местни граждани и гости на Белоградчик събра и подредената от клуба на пенсионера „Мадона“ изложба-базар на ръчно изработени изделия.

Христос Воскресе!

Пресслужба община Белоградчик

DSC07545 DSC07536 DSC07541 DSC07582

`