БЕЛОГРАДЧИК БЕ ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КАНАДСКА БОРБА

IMG_1947Белоградчик бе домакин на ХХІІІ държавно първенство по канадска борба. Организатори са Българската федерация по канадска борба и община Белоградчик, а основен спонсор – „При Иван – Ресторант и Градина“, братята Милен и Тодор Бъзински. Официалната церемония по откриването започна с изпълнение на държавния химн, а сред гостите бяха Борис Николов – кмет на община Белоградчик, Асен Хаджитодоров -председател на Българската и Световната федерация по канадска борба и Тодор Бъзински. Шефът на федерациите, благодари на кмета на общината за поредното домакинство и за предоставените прекрасни условия за провеждане на състезанието в красивата спортна зала. Той връчи плакети на градоначалника и г-н Бъзински. Кметът на общината приветства гостите и участниците в международното състезание и им пожела успех. Той не пропусна да отбележи, че форум на такова ниво в нашия град се провежда за първи път.

В продължение на два дни, над 250 участници се включиха в спортната надпревара. Състезанието респектираше с присъствието на цяло съзвездие от световни шампиони – Димитринка Петрова, Сашо Андреев, Емилия Стоянова, Лада Хаджиева, Елбин Ферат, Божидар Симеонов и Павел Кръстев и множество европейски такива. Освен столичните клубове с повече от един клуб участваха и градовете Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас. Много добре се представиха и клубовете на Горна оряховица, Силистра, Добрич, Кърджали, Стара Загора, Шумен, Враца, Козлодуй, Поморие и Селановци. Състезанието бе изключително полезно за състезателите от националния отбор, на които им предстои участие в Европейското първенство по канадска борба през месец май в Гърция.

В комплексното класиране за юноши първите три места заеха клубовете на „Витоша“ – София, „Спартак“ – Благоевград и „Доростол“ – Силистра, а при мъжете „Локомотив – 96“ Горна Оряховица, „ЦСКА“ – София и „Доростол“ Силистра.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_1909

IMG_1929

IMG_1908

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/