ЛИТЕРАТУРНА ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА ПРОЛЕТТА

IMG_1824На подходящ музикален фон Наташа Младенова – председател на Литературен клуб „Георги Савчев“, откри поетичната вечер, посветена на пролетта. В своите встъпителни думи тя отбеляза, че пролетта – „царицата на сезоните”, вече ни събужда и вдъхновява за пъстрата красота на живота. Март е нежната ръка на майката, която буди своето дете. Март е пъпката, която се разтваря, за да изкрещи на света красотата си. А това вдъхновява поетите, художниците, музикантите, въобще творците да създават прекрасни произведения.

Свои стихотворения за пролетта и на любовна тематика прочетоха Васил Желязков, Наташа Младенова, Елена Нешева, Милка Рангелова Яблена Цветанова. Звучаха избрани стихове и от други автори – Иван Вазов, Кирил Христив, Елисавета Багряна, Ран Босилек, Лилия Велчева, Гергана, Стефанова, Николина Йотова, Пламена Боянова, Емилия Петрова и др. Бяха споделени и цитати на известни личности и творци на словото за пролетта и любовта.

Звучаха изключително приятни тематични песни от българската естрада – на Петя Буюклиева, Паша Христова, Маргарита Хранова, Мария Нейкова и Мими Иванова.

Председателят на Клуба Наташа Младенова връчи грамоти на членове на клуба, участвали в поетичен конкурс на община Мездра. На сайта на НЧ „Развитие-1893г.“ – Белоградчик, е публикувано благодарствено писмо за участието в конкурс в Свиленград и пожелание за нови творчески вдъхновения.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_1830

IMG_1825

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/