ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ЗА 24 МАЙ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ЗАПОЧНА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛ „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ“ 2019 - Виж повече   |  

„ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_1487По традиция последната сряда на месец февруари се отбелязва като Ден на борба с тормоза в училище. Известен е още като „Ден на розовата фланелка“. На този ден Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик гостува на НУ „Васил Левски“. Участниците в инициативата носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище. Отбелязването на деня започва от едно училище в Канада през 2007 година, а в България се отбелязва за първи път през 2012г.

Иванка Петрова, обществен възпитател към местната комисия говори за историята на инициативата и нейната значимост. Учениците бяха облечени в розово и носеха стикери с розови фланелки в знак на съпричастност към проблема и отправиха апел за доброта, човечност, обич и толерантност. Раздадени бяха и много розови балони. Проведената инициатива завърши с думите – „НЕ НА НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ“, изречени от всички участници.

Както децата, които тормозят, така и потърпевшите имат нужда от помощта на възрастните. Необходимо е родителите и учителите да се научат да разпознават насилието, за да бъде елиминирано още в зародиш, а децата – да бъдат различни и толерантни!

Пресслужба община Белоградчик

IMG_1480 IMG_1484

`