ПРОГРАМА НА БЕЛОГРАДЧИШКИ ПАНАИР 2019 - Виж повече   |  ЗАПОЧНА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛ „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ“ 2019 - Виж повече   |  

НОВОГОДИШНАТА НОЩ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_1200Десетки хора дойдоха на площад „Възраждане“ в Белоградчик, за да посрещнат Новата 2019 година и да бъдат съпричастни на общоградското веселие.

Кметът на общината Борис Николов приветства мнозината съграждани и гости на града и заяви, че община Белоградчик изпраща една добра година. Той акцентира на някой от постигнатите по-значими резултати в социалната дейност – грижата за крайно нуждаещите се възрастни хора в общината и осигуряването на топъл обяд чрез социалната трапезария, осигуряването на лични и социални асистенти и домашни помощници за възрастни хора с увреждания и разкриването на ЦНСТ за пълнолетни лица с деменция в село Дъбравка. Тази година предстои в Белоградчик да се финализира строителството и да започне същинската работа на два нови центъра. Бяха откроени също постигнатите положителни резултати и в областта на културата, благодарение на активната работа на културните институти в града и клуба на пенсионера „Мадона“. Ежегодно се увеличава туристопотока към общината. Много добри успехи се наблюдават и в спорта, най-вече чрез изключителното представяне на Волейболен клуб „Град“. Дадена добра оценка за работата бе дадена и на общинската администрация.

Градоначалникът заяви, че има необходимите предпоставки и със сигурност настоящата година ще бъде също една много добра за общината и пожела  да е здрава, щастлива и благодатна.

Градусът на настроението в празничната нощ се вдигаше от изпълненията на народни  хора и български народни хороводни песни, които се виеха около  празнично украсената елха на площада. Добрият старец раздаде над 100 подаръка на малки и големи.

Организаторите на празника бяха осигурили и бъчва с червено вино от винарска изба „Магура” за празничните наздравици.

Така, с надеждата да бъде по-добра и да сбъдне мечти и надежди белоградчичани посрещнаха Новата 2019година!

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_1193 IMG_1196 IMG_1205 IMG_1208 IMG_1180

`