ЗАПОЧНА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛ „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ“ 2019 - Виж повече   |  

ГРЕЙНАХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0932В присъствието на много деца и възрастни – родители, баби и дядовци, бяха запалени светлините на коледната елха в Белоградчик, която тази година е висока цели 16 метра. Те озариха небето в центъра на града и украсиха централния площад „Възраждане“. Сред участниците в тържеството бяха и кметът на общината Борис Николов и добрият Дядо Коледа. С много трепет и вълнение малчуганите заедно с всички присъстващи отброиха времето до запалването на светлините. Така бе поставено началото на наситената с културни събития Коледно-новогодишна програма на община Белоградчик в дните до края на 2018 година.

В студената декемврийска вечер децата истински се радваха и активно участваха в представените скечове, игри и забавления от артистите от Видинския драматичен театър Минка Сурдулова и Ирина Флорова.

Кметът Николов и Дядо Коледа раздадоха на всички деца празнични меденки, грижливо приготвени и декорирани от фирма „Ди арт“ – Видин. Тематични стихове и песни, посветени на най-светлите празници  – Рождество Христово и Нова година, представиха  възпитаници на госпожите Райна Георгиева и Ирена Александрова от подготвителната група „Калинки“ на детска градина „Иглика“.

Своя поздрав към всички граждани и гости на Белоградчик поднесоха танцовите  формации „Калина“ и „Рамонда“.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_0898 IMG_0906 IMG_0926 IMG_0942 IMG_20181204_090921

`