УЧЕНИЦИ ОТ СОФИЯ ИНИЦИИРАХА ДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ ЗА САМОТНИТЕ ХОРА ОТ БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СЕЛА

IMG_0871Ученици, учители и родители, от частната гимназия с преподаване на английски език „Проф. „Иван Апостолов“ град София, дариха продукти и парични средства на самотни и бедни хора живеещи в селата на община Белоградчик.

Инициативата е на учителското семейство  Полина и Атанас Димитрови.

Реализацията на благородната идея далеч надхвърля първоначалния замисъл – дарението да е за хората от четирите най-малки села в района. Разбирането и широката подкрепа, която среща акцията, позволиха даренията да стигнат до нуждаещите се хора във всичките шестнадесет села на общината.

Подаръците бяха поднесени от представителна група на дарителите водена от учителя Атанас Димитров. Трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и със сълзи, бяха срещите между изстрадалите възрастни хора и децата. Разменяха се думи на благодарност и утеха. Децата се срещнаха с трогателни истории за човешка самота и отчаяние, но и за достойно изминат дълъг житейски път.

Трогнати от топлината на срещите, дарители и възрастни хора си обещаваха да се срещнат отново по време на Великденските празници догодина.

Дарителите получиха сувенири и бяха приветствани от Борис Николов – кмет на община Белоградчик.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_0847 IMG_0859 IMG_0877 IMG_0884 IMG_0893

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/