ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗПРАЩАНЕ НА АБИТУРИЕНТИ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ЗАПОЧНА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛ „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ“ 2019 - Виж повече   |  

ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК ОТВОРИХА ВРАТИ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

IMG_0125Първият учебен ден е едно от най-вълнуващите събития в живота на децата, особено за първокласниците. По традиция тържествата за откриване на новата учебна година в училищата на община Белоградчик започнаха с издигане на националния флаг, с много усмивки и пъстроцветни букети. Сред гостите бяха кметът на общината Борис Николов и председателят на общинския съвет Мирослава Чавдарова.

С топли и напътствени слова към всички ученици се обърнаха директорите на учебните заведения – Илиянка Панайотова, Цветан Михайлов и Елза Георгиева.

В своя поздрав кметът на община Белоградчик Борис Николов пожела на учениците – воля, амбиция, усърдие и постоянство в овладяването на знанията. Той отбеляза и факта, че по проект на общината изцяло е санирано Началното училище „Васил Левски“. С реализацията на проектните дейности, насочени към енергийното обновяване на сградата са облагодетелствани децата и учениците, както и заетите по трудово или гражданско правоотношение лица, участващи в учебния процес. Още повече подобряването на външния облик и цялостната визия създават условия за по-добра работна среда, учебен процес, комфорт и повишаване качеството на жизнената среда. Изпълнените дейности водят до подобряване, както на цялостните енергийни характеристики на сградата, така и до подобряване по отношение на конструктивната й устойчивост.

С приветствено слово към присъстващите се обърна и госпожа Чавдарова. Прочетени бяха  и Поздравителни адреси от Красимир Вълчев – министър на образованието и науката и Веселка Асенова – началник на РУО – Видин.

По традиция от името на кмета на общината Борис Николов бяха подарени книги на най-малките ученици от подготвителната група на Детска градина „Иглика“, също и на подготвителната група и първите класове на Начално училище „Васил Левски“.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_0110IMG_0115 IMG_0119IMG_0132 IMG_0141 IMG_0166

`