НА ТОДОРОВДЕН В САЛАШ - Виж повече   |  ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК И АСОЦИАЦИЯТА НА ЕКСКУРЗОВОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРОВЕЖДАТ ИНФОРМАЦИОННО ПЪТУВАНЕ - Виж повече   |  

ДЕНЯТ НА СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0046Белоградчик отбеляза 133-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Честването на официалния празник на Република България, организирано от Община Белоградчик и Народно читалище „Развитие- 1893г.“, събра на централния площад в града десетки граждани и гости на града, в това число и чуждестранни туристи.

В началото на празника бе представена мултимедийна хроника, в която на фона на тематична музика и песни, бе проследена поредността на събитията, довели до историческия акт на Съединението на България.

Изключително приятно и с много настроение се възприе участието на младите хора от танцовите формации на „Школа  народни танци“ към Детски комплекс. Освен местните северняшки хора те представиха и народни хора от други етнографски области. Всички присъстващи наблюдаваха с много радост и умиление триумфа на младостта – игривостта, лекотата в движенията и хармонията на народните танци.

Още в ранната утрин на Деня на Съединението полковник Милчо Манолов – председател на местната структура на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на ветераните от войните, бе поставил венец пред паметника на загиналите във войните от Белоградчишко, отдали живота си за свободата и обединението на България.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_0033 IMG_0045 IMG_0048 IMG_0052

`