„БАЛ С МАСКИ“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  НА „ТРИФОН ЗАРЕЗАН“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

ВОКАЛНО-ИНСТРУМЕНТАЛНА ГРУПА „ЧАРОВНИ ГОДИНИ“ СПЕЧЕЛИ ВТОРО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ В СОЗОПОЛ

IMG_20180619_120316Повече от достойно е представянето на Вокално-инструментална група „Чаровни години“ към Народно читалище „Развитие – 1893 г.“- Белоградчик, която спечели престижната награда – второ място, в 17-тото издание на Националния фестивал за стара градска песен „Красив роман е любовта“ в Созопол. Той се проведе на сцената на амфитеатър „Аполония“ и е посветен на темата за любовта и романтиката.

По регламент художествените колективи имаха възможността да учасват с две песни. Белоградчичани представиха „Любимото танго“ и „Балалайка“. В подновен състав групата работи от три години и с успехите си е достоен продължител на 20- годишната история на група „Чаровни години“ с художествен ръководител Борислав Ангелов.

Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ ежегодно се организира от Народно читалище „Отец Паисий – 1896г.“ под патронажа на кмета на Община Созопол – Панайот Рейзи. Сред участниците имаше представители на Велико Търново, Сливен, Поморие, Шумен, Крумовград, Генерал Тошево и други градове на страната.

Белоградчичани споделят, че фестивалът в Созопол е един от най-красивите – посветен на любовта, романтиката и нежните чувства между хората.

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_0009

`