ЗАПОЧНА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛ „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ“ 2019 - Виж повече   |  

АНСАМБЪЛ „ТРАКИЯ“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0334Препълненият салон в НЧ „Развитие – 1893г“ в Белоградчик имаше удоволствието да посрещне ансамбъл „Тракия“ – Пловдив. Интересът беше огромен, а зрителите – любители на българския фолклор, сякаш предусещаха богатия спектакъл, който предстои да видят. Той се реализира по проект на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – „Земятя на Орфей“, съвместно с Народно читалище „Развитие – 1893г.“ – Белоградчик и с финансовата подкрепа на „Културна програма за българското председателството на Съвета на Европейския съюз – 2018“ и Национален фонд „Култура“.

В продължение на 90 минути – танцьори, певци и музиканти демонстрираха магията на своето високо художествено майсторство. Въодушевените зрители бяха притаили дъх, гледаха и сякаш не вярваха на очите си. Те бяха запленени от артистичната хореография, разнообразието и багрите на костюмите, високия професионализъм в танците и песните. Спектакълът, включващ творби на всички етнографски фолклорни области е една приказна хармония.

Краят на спектакъла бе посрещанат с бурни аплодисменти, развълнуваните зрители не пестеха своите суперлативи, бързаха да благодарят и изкажат най-добри пожелания, както на професор д-р Даниела Дженева – директор на ансамбъла, така и на самите изпълнители. А сред най-честите отзиви се чуваше: „Да сте живи и здрави и много успехи! Напълнихте ни очите, сърцата и душите!“

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_0336 IMG_0346 IMG_0366 IMG_0368

`