ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА ТВОРЧЕСТВОТО НА РОБЕРТ БЪРНС - Виж повече   |  „БЕЗПРЕДЕЛНИЯТ КОСМОС НА ЧОВЕШКИЯ УМ“ - Виж повече   |  

ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ЗА 24 МАЙ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0033Хубавият слънчев, пролетен ден позволи на белоградчичани масово да участват в  честването на 24 май –  Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Празникът започна с тържествено шествие под звуците на един стар и толкова актуален химн „Върви, народе, възродени”. Поколения българи са марширували под ритмите на тази българска прослава на писменото слово. В шествието, водено от духовия оркестър към НЧ „Развитие-1893г.“, се включиха освен учители и ученици от местните учебни заведения, дейци на културата и много граждани.

Кметът на общината Борис Николов се обърна към участниците в празника с думите: „Чествайки най-българският празник искам да поздравя дейците на науката, просветата и културата и да им пожелая здраве, непресъхващ извор на енергия, творчески сили и успехи във високо благородното им призвание – съхраняването и извисяването на българския дух.“ Той сподели, че е въпрос на чест и удоволствие да връчи наградата на община Белоградчик – Плакет „За цялостен принос в сферата на образованието“ на дългогодишният директор на Начално училище „Васил Левски“ госпожа Светла Табакова. Съвсем скоро Министерството на образованието и науката удостои Светла Табакова с осветена икона на „Св. Иван Рилски“,  която награда ежегодно се връчва на директори на училища от страната.

Празникът продължи с културна програма, в която участваха децата от подготвителната група „Плодчета“ на детска градина „Иглика”, Вокално-инструментална група „Чаровни години“ към Народно читалище „Развитие – 1893г.”, клуб „Художествено слово,  клуб „Аеробика“ и две формации на школата по народни танци към  Детски комплекс.

Пресслужба община БелоградчикIMG_0054

IMG_0037 IMG_0038 IMG_0039 IMG_0053 IMG_0058 IMG_0063

`