ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗПРАЩАНЕ НА АБИТУРИЕНТИ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0161Млади, красиви и ентусиазирани, с цветя и букети, абитуриентите на Белоградчик се събраха на тържествената церемония по изпращане в двора на СУ „Хр. Ботев“.  Негови гости бяха кметът на общината Борис Николов и  свещеноиконом Рафаил, който отслужи празничен благослов за успех и благополучие на зрелостниците. Присъстваха и представители на институциите, Тук бяха и класните им ръководители от началния курс на обучение Галя Томова, Любка Тодорова и Соня Йорданова, както и Марушка Пенкова и Нина Боянова,  обучавали ги в детската градина.

Директорът на училището Цецка Нешева пожела на абитурентите здраве и успех в зрелостните и кандидатстудентските изпити и изрази увереността си, че са получили необходимите знания и умения. В деня на училищното самоуправление приветствие към абитуриентите поднесе и директорът за един ден, ученичката от ХІ-ти клас Надин Чалъмова.

В словото си  кметът Борис Николов приветства младите хора със завършване на средно образование и им пожела: „От днешния ден нататък, животът Ви нека да бъде точно такъв, какъвто сте си го представяли през дванадесетте години в училище. Бъдете здрави, бъдете целеустремени и заредени с положителни мисли. Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си.“

Бе прочетен и Поздравителен адрес от името на Веселка Асенова- началник на РУО на МОН Видин. Прозвучаха Поздравителни адреси и от името на Албена Георгиева- областен управител на област Видин и Мирослава Чавдарова- председател на Общински съвет Белоградчик.

Изключително прочувствени и изпълнени с напътствени слова и пожелания за успехи в начинанията на зрелостниците бяха обръщенията на класните ръководители Нина Влашева и Иван Пешев.

Четирима зрелостници, благодариха от името на абитуриентите на своите класни ръководители и педегогическия колектив на училището, а двама от тях Оксана Алексиева и Виктория Ролинска бяха отличени с грамота за активно участие в улилищния живот.

Под звуците на училищния звънец и песента за един неразделен клас, с цветя, прегръдки и пожелания, младите хора на Белоградчик през смях и сълзи се сбогуваха с класните ръководители и учителите на родното училище, в което са преминали 8 години от техния живот и от което излизат образовани, знаещи и амбицирани да продължат следващите стъпки в живота си.

Накрая кметът на общината Борис Николов  подари за спомен на всеки абитуриент албум с архивни снимки на родния град  и ги увери, че общинското ръководство ще бъде винаги насреща, за да окаже нужната помощ и да даде отговор на техните въпроси.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_0163 IMG_0171 IMG_0177 IMG_0197 IMG_0200 IMG_0212

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/