ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА ТВОРЧЕСТВОТО НА РОБЕРТ БЪРНС - Виж повече   |  „БЕЗПРЕДЕЛНИЯТ КОСМОС НА ЧОВЕШКИЯ УМ“ - Виж повече   |  

„ЕВРОПА ДИРЕКТНО“ ГОСТУВА В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0219В община Белоградчик гостува екип на „Европа директно”. Представени бяха различните институции, служби  и видовете финансиране от ЕС, както и възможностите за получаване на отговор на индивидуални въпроси.

Диляна Павлова от екипа „Европа директно” запозна участниците в срещата със институциите в Европа и тяхното предназначение. Тя акцентира на службите на ЕС за информация и съдействие като Вашата Европа /EUROPA.EU/ – с помощ за гражданите на съюза и техните семейства и индивидуални съвети относно правата им, EURES – европейски портал за професионална мобилност, Евродеск /EURODESK/ – с информация за възможностите на младите хора, Europass – възможности за учене и работа в Европа и др., служби за подкрепа на бизнеса. 22 служби в ЕС функционират в момента в страните от съюза. Те разполагат с екипи, които могат да отговорят на всякакви въпроси и на български език. В екипа бе и Лазаринка Андреева – ръководител на Информационен център Европа директно – Видин, която отдели внимание и акцент на програми и финансови инструменти, управлявани от България, като програмата ”Европа за гражданите”, „Творческа Европа”, платформата ”Достъп до финансиране” и др. Всеки гражданин може да получи отговор  от офисите на „Европа директно”,  или като  се обърне към съответните служби за информация към ЕС.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_0221 IMG_0227

`