„БАЛ С МАСКИ“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  НА „ТРИФОН ЗАРЕЗАН“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

НА ВЕЛИКДЕН В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0180По традиция, на централния площад «Възраждане» в град Белоградчик, бе отбелязан най-светлият християнски празник – Възкресение Христово. Празник, който носи посланието на силата и тържеството на живота, духа и вярата.

В приветствието си по повод празника заместник кметът на общината Антон Трифонов отбеляза: „Възкресението Христово ни напомня, че по-често трябва да се връщаме към важните добродетели и ценности, които ни правят по-човечни и по-добри. Великден е празник, в който надеждата възкръсва, а вярата ни се въздига!“

На празнично украсения площад бе представена културна програма с участието на Духовият оркестър към Народно читалище „Развитие- 1893г.“, четири танцови формации към Школа народни танци на Детски комплекс, фолклорна група „Пей сърце“ към Клуб на пенсионера „Мадона“  и Вокално-инструментална група „Феникс“.

Тематична изложба на писани яйца /перашки/ и традиционните козунаци за Светлото Христово Възкресение организираха членовете на пенсионерски клуб „Мадона“, кметовете и кметските наместници на населените места от общината.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_0172 IMG_0177 IMG_0183 IMG_0189 IMG_0193 IMG_0200 IMG_0206 IMG_0209

`