„БАЛ С МАСКИ“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  НА „ТРИФОН ЗАРЕЗАН“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

ДВОЕН ПРАЗНИК НА КЛУБА НА ПЕНСИОНЕРА „МАДОНА“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0196Членовете на Клуба на пенсионера „Мадона“ в Белоградчик отбелязаха двоен празник. С встъпителни думи към всички присъстващи се обърна Симеон Илиев, който поздрави нежната половина от членовете на клуба с 8 март – Международен ден на жената, и им пожела здраве, да бъдат все така дейни в работата на клуба, много радост и добрини в живота. Той съобщи и новината, че именно днес смесената певческа група за народни песни „Пей сърце“ отбелязва 5- годишния си юбилей.

Това бе и поводът мъжката представителна част на групата да поздрави дамите и участниците в празника с тематична програма. Звучаха стихотворения за жената и любовта, също и емблематични песни от по-далечното минало, сред които – „Заспали чувства“, „Кажи ми ти знаеш ли да любиш?“, „Жени има много красиви по света“ и „Танго последно танцувам със тебе“.

Гост на събитието бе кметът на общината Борис Николов, който поздрави всички дами и подари цветя. В поздравлението по повод чествания юбилей на певческата група „Пей сърце“ той отбеляза: „За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с честването на Вашия 5-годишен юбилей! Забележително е, че първата изява на певческа група за народни песни „Пей сърце“ датира от един мил празник – 8-ми март 2013г.

Годините отдадени на активна културна дейност са прекрасен повод за достойна равносметка на направеното от вас, а то не е никак малко. От тогава до сега Вие сте реализирали 80 участия – в града, общината, региона, страната и чужбина, общо в 29 населени места. Само за 2017 година имате 21 изяви. А за периода от участия в различни културни прояви – празници, фестивали, конкурси и други мероприятия сте завоювали десетки грамоти, дипломи, поздравителни адреси, плакети и други предметни награди и хиляди благодарности. Групата е носител и на три медала „златен“ „сребърен“ и „бронзов“ за участие в международни прояви.

Цялата тази дейност е вследствие на ентусиазма на участниците в групата, която не жали време, сили и средства за репетиции, пътувания и участия. Тя е убедително доказателство за значимостта на постигнатото от вас. Иска ми се да отдадем дължимото за вашите успехи и на музикалния ръководител Румяна Пекова, организатора Пенка Христова и художествения ръководител Иванка Мусинска.

Изключително похвална е инициативата на певческата група да разшири своята дейност, като включи в своите програми и народни обичаи, и традиции:  „Откриване на жътвената кампания“, „Бабин ден“, „Трифон Зарезан“, „Рождество Христово“, „Златни сватби“ и Нова година, и привличането за участие в тях на подрастващите.

Бъдете живи и здрави и работете все така ентусиазирано и всеотдайно и нека да се множат успехите Ви. Влагайте цялото си сърце и душа за популяризиране красотата на българската народна песен и нашето духовно богатство!“

Пенка Христова благодари на кмета за изказаната признателност и за оказаната помощ и съдействие от страна на общината и го увери, че и занапред ще работят все така активно и дръзновено за постигането на нови успехи. По повод на празника тя пожела на своите колеги – пиринско здраве, родопско дълголетие, старопланинска сила и да останат мили и добри, майки, баби и любими жени!

Празникът продължи с много веселие, музика и танци, а участниците демонстрираха еднакво добре своите танцувални умения, както в народните танци, така и в другите – танго, румба, валс и фокстрот.

Пресслужба община  Белоградчик

IMG_0183 IMG_0192 IMG_0213

`