НОВОГОДИШНАТА НОЩ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0221Пищна празнична заря – салюти, илюминации и фойерверки, огря небето над Белоградчик в Новогодишната нощ и извести настъпването на Новата 2018 година. Пролетните температури позволиха на десетки хора да се стекат на централния площад „Възраждане“ и да станат съпричастни на общоградското веселие.

Кметът на общината Борис Николов приветства мнозината съграждани и гости на града и заяви, че община Белоградчик изпраща една добра година. Той маркира някой от постигнатите по-значими резултати в работата по ОП „Региони в растеж“ и повишаването на енергийната ефективност на две общински сгради в Белоградчик, устойчивото развитие в областта на туризма и ежегодно отчитания ръст в туристопотока, както и положителните резултати в културата и провеждането на втория Летен оперен фестивал „Опера на върховете“, събитие със световно значение, а гостите на представленията тази година са надхвърлили 6 000 души.  Градоначалникът заяви, че има необходимите предпоставки и със сигурност настоящата година ще бъде още по-добра за общината и пожела  да е  здрава, щастлива и благодатна.

Градусът на настроението в празничната нащ се вдигаше от изпълненията на народни хора и български народни хороводни песни, които се виеха около украсената елха на площада. Добрият старец раздаде над 100 подаръка на малки и големи. Кметът Борис Николов отброи заедно с хората на площада последните секунди до Новата 2018 година, а за традиционната наздравица винарска изба „Магура”бе осигурила бъчва с червено вино.

Така, с надеждата да бъде здрава, по-добра, по-успешна и да сбъдне мечти белоградчичани посрещнаха Новата 2018година!

Пресслужба Община Белоградчик

IMG_0205 IMG_0219IMG_0214

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/