ИНФОРМАЦИОННА АНТИСПИН КАМПАНИЯ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0299По повод Първи декември – Световен ден за борба със СПИН, бе проведена поредната кампания на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Белоградчик. Общински съвет по наркотични вещества – Видин, трима специалисти-психолози,  и доброволци гостуваха в Младежкия дом, където изнесоха беседа с мултимедийна презентация на учениците от девети, десети и единадесети клас от СУ „Христо Ботев”. Раздадени баха много информативни брошури и други интересни тематични награди, които пък провокираха децата да вземат още по-активно участие в дискусията. Чрез различни игри с публиката, бяха представени по достъпен начин проблематиките по актуалната тема на беседата.

За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.

От 1996 година с отбелязването на този ден се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността.

До болка позната тема. И наистина много болезнена, но няма как на този ден да я пропуснем. Или да затворим очи пред толкова страшен проблем. Защото твърде много хора са засегнати от него и защото трябва винаги да сме отговорни към най-ценното, което притежаваме – живота си. А и да бъдем човечни с тези, които са имали лош късмет или са сгрешили, разчитайки единствено на късмета си и сега няма как да се върнат назад, а просто са длъжни да приемат болестта като част от ежедневието си. Наш дълг е непрекъснато да информираме и предпазим подрастващите, с цел превенция от нежелани болест.

Пресслужба на Община Белоградчик

IMG_0298 IMG_0301 IMG_0306 IMG_0308 IMG_0313 IMG_0329IMG_0321

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/