ПРИЕМНА В БЕЛОГРАДЧИК НА МАЯ МАНОЛОВА – ОМБУДСМАН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - Виж повече   |  ПЪРВО МЯСТО И СПЕЦИАЛЕН ПРИЗ ЗА БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ И КРЕПОСТ - Виж повече   |  КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА - Виж повече   |  

ДУО „КАКТУС“ ГОСТУВА НА БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0175Дуо „Кактус“ с изпълнители Маргарита Бизерова и Веселин Папазов за втора поредна година гостуват на Белоградчик. Така една добра инициатива вече се превръща в традиция. Гостите от Пловдив отново покориха душите и сърцата на белоградчичани със своя репертоар от руски и руско-цигански песни и романси.

Гости на събитието бяха съветниците на посолството на Русия в България – Владимир Казанчев и Алексей Новосьолов.

Сред присъстващите в залата имаше и представители на общините Чупрене, Димово, Кула и членове на руския клуб във Видин.

Маргарита е завършила Институт по културата в Санкт Петербург, което определя богатството на руската музика в репертоара на дуото. Тя изучава тврчеството на  големите имена сред изпълнителите на песни и романси като Николай Сличенко – солист на Московския театър „Ромен“, и певците Роза Джалакаева и Петр Деметр.

По време на концерта звучаха световно известни шлагери – „Очи черные“, „Джелем, Джелем“; „Марджанджа“ и „Лайло, лайло“ – съответно на испанските и унгарските цигани, и др. Част от песните и романсите са познати на публиката от филмите – „Табор уходит в небо“, „Белорусский вокзал“, „Ирония судьбы“ и „Белое солнце пустыни“. Бяха изпълнени и едни от най-популярните, мелодични и много лирични песни на Михаил Шафутински.

След нестихващите бурни овации на публиката бяха поднесени приветствия към изпълнителите от представителите на посолството на Русия и ръководителите на руските клубове в Белоградчик и Видин и благодарности за подарените приятни мигове на удоволствие и наслада.

Втората част на концерта се състоя  в ресторант „Мислен камък“, а във вечерта взе участие и местната група „Феникс“.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_0147 IMG_0162 IMG_0164 IMG_0170 IMG_0180 IMG_0182 IMG_0188

`