ВЕЛОРАЛИ “ROCKS‘N ROLL“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_1405Стана традиция последните няколко години в Белоградчик да се провежда състезание по планинско колоездене – велорали “ROCKS‘N ROLL“. И така тази година, домакините от Велоклуб „Скала“ с помощта на благодетели и ентусиасти организираха добилото вече широка популярност състезание за 6-та поредна  година. Участваха 146 състезаъели – с 8 повече от миналата година.

Много са ентусиастите от цялата страна, проявили интерес към спортното мероприятие, а с най-много състезатели участваха градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Кюстендил, Павликени и др. Домакините се представиха с трима участници – Невен Димитров – 17г., Марин Маринов – 18 г., и Мирослав Радостинов на 14 години.

Точно в 10 часа Борис Николов – кмет на община Белоградчик,  приветства участниците и организаторите, пожела на всички здраве, безаварийно завършване и даде старт на състезанието. На първата контрола, край Белоградчишката крепост, след 13,7 км. от старта първи преминаха трима от най-подготвените състезатели Богдан Иванов, Дончо Михайлов и Калин Русев, които не изпуснаха водачеството до самия край на състезанието.

Участниците в спортната надпревара се състезаваха в 5 възрастови групи. Награждаването започна с жените, като първото място бе завоювано от Гергана Младенова, следвана от Камелия Каменова и Яна Каишева. В групата на юношите 16-18 години първото място за поредна година грабна Цветан Иванов с подгласници Мартин Димитров и Мирослав Маринов. В групата мъже 19-36 г. подреждането беше Богдан Стойчев  следван от Дончо Михайлов и Александър Кръстев. В най-силната група на мъжете 37-45 г. първото място грабна Калин Русев, а след него се наредиха Николай Костадинов и Людмил Лозов. А при мъжете над 45 години  купата за победител в групата грабна Людмил Хранов. След него се класираха Николай Благоев и Юлиян Йорданов.

За първа година се проведе и дуатлон за мъже и жени. При жените победители са Валентина Динкова, Петя Минкова и Мария Истаткова, а при мъжете – Димитър Михайлов, Камен Тончев и Виктор Танков.

Състезатели и публика споделиха много добри думи и похвали към организаторите на състезанието, свързани с добре подготвеното трасе, с цялостната организация и създадените много добри условия за провеждане на спортното мероприятие. Участниците споделиха, че тресето не е от най-тежките и е приятно, интересно и красиво. По лицата на всички участници грееше усмивка и удовлетворение от преживяното двата дни – доза адреналин, много емоции и красиви митове. Именно красотата бе тази, която доминираше тези дни – тя идваше и от уникалната природа, и от пролетния пейзаж, и от отношенията сред спортистите.

За успешното провеждане на състезанието най-голяма е заслугата на Радослав Гайдаров, Радослав Цветанов, Стефан Димитров, Сергей Спасов, Георги Георгиев, Бисер Кръстанчов и, разбира се, с активното участие на Александър Александров от Враца – член на местния клуб. Иван Стоянов – председател на Велоклуб „Герак“- Враца, в края на състезанието сподели, че Белоградчик заслужава да бъде домакин на Балканско състезание по крос-кънтри, за да може това „райско кътче“ да бъде видяно и от спортисти от други страни.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_1394 IMG_1397 IMG_1400 IMG_1406 IMG_1409 IMG_1414 IMG_1420 IMG_1422 IMG_1424 IMG_1428 IMG_1434 IMG_1440 IMG_1452 IMG_1455 IMG_1457 IMG_1458 IMG_1459 IMG_1462 IMG_1465

Достъп за хора с увреждания

Радио Белоградчик

ОУП на община Белоградчик

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯРУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ", ФИЛИАЛ ВИДИН

РУ

https://www.facebook.com/