ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК ОТВОРИХА ВРАТИ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА - Виж повече   |  

БЕЛОГРАДЧИК И ДРОБЕТА-ТУРНУ СЕВЕРИН РЕАЛИЗИРАТ СЪВМЕСТЕН ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ

IMG_20170327_135519Работна среща по проект „Съвместни инициативи и решения за справяне с извънредни ситуации в трансграничния регион“ по Програма „Interreg VA Румъния – България“ се състоя в заседателната зала на общинска администрация – Белоградчик.

Общината е партньор на община Дробета – Турну Северин, Румъния, по проекта на обща стойност 1 175 млн. евро. Частта, която която ще изпълнява община Белоградчик е 366 123 хил. евро.

Тази сума включва основно достовка на техника за справяне с бедствени ситуации – комбиниран багер товарач; машина за раздробяване на дървесина тип ремарке със собствен двигател и хидравлично задвижване на ротора;  трактар 105 к. с. с инвентар – челна товарачна уредба с кофа и гребло за сняг; прикачен инвентар за раздробяване на клони; моторна шейна; моторни резачки; храсторези; високо проходима пожарна кола с малък обем; самосвал и автомивка.

Предстоят провеждането на още срещи по проекта, откриване на информационни кампании и семинари за справяне с критични ситуации.

Продължителността на проекта е 36 месеца.

Пресслужба община Белоградчик

IMG_1338 IMG_1339 IMG_1341 IMG_1343

`