ТЕМАТА ЗА ЕСЕНТА ПРЕДСТАВИ ЛИТЕРАТУРНИЯ КЛУБ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  БЕЛОГРАДЧИК БЕ ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ – „ГЕОПАРКОВЕТЕ И МОДЕРНОТО ОБЩЕСТВО“ - Виж повече   |  

НОВОГОДИШЕН БАЛ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0620Новогодишен бал – една по-различна от поредицата културни и спортни прояви, посветени на празниците в края на годината, се проведе в Младежки дом – Белоградчик. Събитието е организирано от Народно читалище „Развитие- 1893г.“ със съдействието на община Белоградчик. Десетките участници в тържеството имаха възможността да се повеселят в непринудена обстановка, да потанцуват на изпълненията на Вокално-инструменталната група „Феникс“, да изиграят народни хора. Звучаха и популярни български естрадни песни от близкото и по-далечно минало на групите „Щурците“, „Сигнал“, „ФСБ“ и други. За доброто настроение на всички се погрижиха и участниците във вокалната група „Чаровни години“, които представиха стари градски песни.

На чаша бяло и червено вино от региона, кметът Борис Николов сподели двете най-значими постижения за настоящата година – работата на общинска администрация по енергийната ефективност и предаването на  6 санирани многофамилни жилищни блока, в които живеят 288 домакинства и Летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали”, организиран съвместно със Софийската опера и балет. Той се превръща в традиционна проява и през лятото на 2017 г. ще има по-голяма продължителност. Борис Николов пожела на всички весело посрещане на новата 2017 година, здраве, късмет и да бъде поне толкова успешна, колкото и настоящата!

Пресслужба община Белоградчик

IMG_0607 IMG_0608 IMG_0613 IMG_0616 IMG_0619 IMG_0621 IMG_0622 IMG_0625 IMG_0628

`