ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ЗА 24 МАЙ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ТУРНИР ПО БАДМИНТОН В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

Актуално

ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ЗА 24 МАЙ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0033Хубавият слънчев, пролетен ден позволи на белоградчичани масово да участват в  честването на 24 май –  Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Празникът започна с тържествено шествие под звуците на един стар и толкова актуален химн „Върви, народе, възродени”. Поколения българи са марширували под ритмите на тази българска прослава на писменото слово. В шествието, водено от духовия оркестър към НЧ „Развитие-1893г.“, се включиха освен учители и ученици от местните учебни заведения, дейци на културата и много граждани. (още…)

Публикувано на: 24/05/2018

ТУРНИР ПО БАДМИНТОН В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0022Трета поредна учебна година от своето съществуване отбеляза клубът по бадминтон към Детски комплекс в Белоградчик. Той обединява 26 състезатели, избрали тази толкова атрактивна и динамична игра за свое хоби. Според Илинка Лозанова – ръководител и треньор на клуба, целта е подрастващите да излязат от домовете и стаите  и повече да се занимават със спорт, в това число,  защо не и с бадминтон.

Приключи поредната спортна изява – вътрешно първенство в две възрастови групи – от 9 до 12 и от 13 до 18 години. Проведе се и състезание по двойки. В турнира участваха 16 ученика от Начално училище „В. Левски“ и СУ „Хр. Ботев“. (още…)

Публикувано на: 22/05/2018

`