УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ - Виж повече   |  „БАЛ С МАСКИ“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ЗАПОЧНА ПРОЧУВАНЕ ЗА ПОТРЕБНОСТТА ОТ РАБОТНА СИЛА ВЪВ ВИДИНСКА ОБЛАСТ - Виж повече   |  

Новини

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

IMG_0194По повод отбелязването на 145 години от гибелта на Васил Левски в Белоградчик се проведе урок по Родолюбие. Проявата се реализира в салона на НЧ «Развитие-1893г.» от Начално училище „Васил Левски“ в партньорство с „НЕзабравимата България“ – родолюбив проект, който чрез художествено-документални филми, лекции, беседи и дискусии, популяризира българските национални герои.

Гост на учениците бе основателят на родолюбивата организация – Искрен Красимиров, който успя още в самото начало да заинтригува подрастващите с предстоящата историческа тематика. Младият режисьор показа своите първи и изключително успешни филми – „Грешникът светец“, посветен на Софроний Врачански, както и филмите за Христо Ботев и Васил Левски. (още…)

Публикувано на: 16/02/2018

„БАЛ С МАСКИ“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0155В Белоградчик се проведе традиционния „Бал с маски“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс. Включиха повече от 50 ученици, представители на всички школи, клубове и кръжоци. Този път събитието се състоя в изисканата обстановка на хотелски комплекс „Скалите“.

По всичко личеше, че участниците в интересното шоу са вложили голямо старание и са подготвили голямо разнообразие на интересни маски и костюми – плод на тяхното въображение и талант и, разбира се, с ценната помощ на своите родители. Освен могото анимационни и приказни герои тук бяха и пролетта, войникът, полицаят, готвачът, групата на котките и още много, много други. (още…)

Публикувано на:

ЗАПОЧНА ПРОЧУВАНЕ ЗА ПОТРЕБНОСТТА ОТ РАБОТНА СИЛА ВЪВ ВИДИНСКА ОБЛАСТ

От 5 февруари 2018г. започва проучване за потребностите на работодателите от работна сила във Видинска област. Проучването ще се извършва чрез онлайн анкета, разработена от Агенцията по заетостта. За целта е необходимо работодателите да попълнят анкетата, която може да бъде намерена на следния адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_Jy0i_hWV93mRunoBkqy2Fn0AFA5VTXcNy5FzIEjUVyThYw/viewform /линкът е активен от 5 февруари/. (още…)

Публикувано на: 13/02/2018

ПРАЗНИКЪТ НА „ТРИФОН ЗАРЕЗАН“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0105Празнично озвучен с песни за вино и любов централният площад в Белоградчик се превърна в притегателен център за всички жители и гости на града дошли заедно да се повеселят по повод празника на „Св. Трифон“ – известен още като Трифон Зарезан.

Празникът е организиран от община Белоградчик и НЧ „Развитие-1893г.“ с подкрепата на винарска изба „Магура“ от село Рабиша. (още…)

Публикувано на: 01/02/2018

В БЕЛОГРАДЧИК ВРЪЧИХА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ НА МЛАДЕЖИ

IMG_0092Кметът на община Белоградчик Борис Николов връчи трудови дговори  по  Проект „Обучение и заетост за младите хора“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съгласно сключен Договор между общината и Агенцията по заетостта.

Двадесет младежи до 29 години ще работят за срок от шест месеца при 8 часов работен ден и минимална работна заплата от 510лв. (още…)

Публикувано на: 29/01/2018

`