ПРИКЛЮЧЕНИЕ С БАЛОН В БЕЛОГРАДЧИК   - Виж повече   |  ПРАЗНИК НА ГОРАТА И ТУРИЗМА В СТАКЕВСКИЯ БАЛКАН - Виж повече   |   - Виж повече   |  

Новини

ХРАМОВ ПРАЗНИК В СЕЛО САЛАШ

IMG_0108Навръх Голяма Богородица хората от белоградчишкото село Салаш отбелязаха празника на местния храм „Успение на Пресвета Богородица“. Черквата е построена през 1843 г. и е един от най-старите и запазени храмове в региона.

Негово високоблагоговейство свещено иконом Рафаил отслужи празничен водосвет в присъствието на миряните от селото. Гост на тържеството бе Албена Бакалеева – секретар на община Белоградчик. (още…)

Публикувано на: 15/08/2017

ПРИКЛЮЧЕНИЕ С БАЛОН В БЕЛОГРАДЧИК  

IMG_0100

В местността „Панаирище“ край Белоградчик се проведе привързано издигане на топловъздушен балон, фиксиран с въжета към земята. Атракцията,  включва издигане на 10 метра височина и  престой във въздуха 5 минути.

Събитието бе организирано в рамките на проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт”, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България и ще бъдат проведени привързани издигания в 10 града в България и 10 в Румъния. (още…)

Публикувано на:

ПРАЗНИК НА ГОРАТА И ТУРИЗМА В СТАКЕВСКИЯ БАЛКАН

IMG_3535И тази година мнозина пренебрегнаха летните горещини и бяха дошли сред дебрите на красивия Стакевски балкан в местността „Бела вода“ да се насладят на приказния пейзаж, да предпочетат дебелите сенки на вековните буки и чистата и студена планинска вода.

Сред гостите на празника бяха Борис Николов – кмет на община Белоградчик,  и Негово високоблагоговейство отец Серги, който отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Празникът бе открит от Иван Иванов – кмет на с. Стакевци, който поздрави всички жители и гости и изказа думи на благодарност към ръководството на общината, и Боян Минков – собственик на комплекс Стакевските къщи. (още…)

Публикувано на: 13/08/2017

МЕЖДУНАРОДЕН СЪБОР НА ПРОХОДА „КАДЪ БОАЗ“

IMG_3398За седемнадесета поредна година след продължително прекъсване на най-големият събор на Балканите жителите на Северозападна България и Югоизточна Сърбия си дадоха среща  на прохода „Кадъ боаз“. Летните горещини не попречиха на десетките хиляди да се включат в мащабното събитие край граничните села Салаш – България, и Ново Корито – Сърбия, и да дадат израз на дружбата и разбирателството между двата народа. (още…)

Публикувано на: 24/07/2017

СТУДЕНТИ НА МОСКОВСКИЯ ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_3387За тринадесета поредна година в град Белоградчик гостуваха студенти от факултета по География на Московския държавен университет „М. Ломоносов“. В състава на групата бяха включени  възпитаници на филиала на  МДУ в град Астана – столицата на Казахстан. Под ръководството на научните  ръководители – доц. Наталия Николаевна и Николай Михайлович  от 6 до 20 юли те проведоха своята учебна практика  в града под скалите, която е част от магистърската програма на университета.   (още…)

Публикувано на: 20/07/2017