АНСАМБЪЛ „ТРАКИЯ“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  В БЕЛОГРАДЧИК ВРЪЧИХА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА - Виж повече   |  

Новини

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ НА ОД МВР – ВИДИН

Измами по телефонаМИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ  “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ НА ОД МВР – ВИДИН

Активизират се телефонните измамници, алармират видински криминалисти. Отново е в ход схемата с полицейски сюжет – „Оказване на съдействие на органите на МВР за залавяне на измамници”

Не давайте пари, поискани в телефонен разговор, под какъвто и да било предлог

От началото на годината във Видин са регистрирани общо шест телефонни измами, две от тях са извършени през последните дни. Жертвите – три жени и трима мъже, възрастни жители на областния град, били въведени в заблуждение по добилата популярност схема с полицейски сюжет – оказване на съдействие на органите на МВР за залавяне на измамници. Отново напомняме, че полицията не търси финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции за залавяне на престъпници. (още…)

Публикувано на: 06/06/2018

АНСАМБЪЛ „ТРАКИЯ“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0334Препълненият салон в НЧ „Развитие – 1893г“ в Белоградчик имаше удоволствието да посрещне ансамбъл „Тракия“ – Пловдив. Интересът беше огромен, а зрителите – любители на българския фолклор, сякаш предусещаха богатия спектакъл, който предстои да видят. Той се реализира по проект на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – „Земятя на Орфей“, съвместно с Народно читалище „Развитие – 1893г.“ – Белоградчик и с финансовата подкрепа на „Културна програма за българското председателството на Съвета на Европейския съюз – 2018“ и Национален фонд „Култура“. (още…)

Публикувано на:

В БЕЛОГРАДЧИК ВРЪЧИХА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА

IMG_0324Кметът на община Белоградчик Борис Николов връчи трудови договори за длъжност „Работник поддръжка“ по Регионалната програма за заетост на област Видин. Заетите лица са регистрирани безработни в 4 приоритетни групи – продължително безработни, до 29 години, над 50 години и без образование. (още…)

Публикувано на: 04/06/2018

НА „ПОЕТИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ”  В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0308В Белоградчик се проведе  38-мата „Поетическа обсерватория“, организирана от община Белоградчик, дружеството на писателите във Видин и Народно читалище „Развитие – 1893г“. Културната проява е единствена по рода си в страната и един от най-големите поетични празници у нас.

Кметът на общината Борис Николов приветства участниците в поетичната проява и отдаде дължимото за прекрасната инициатива на доц. Емил Павлов, който вече не е сред нас, благодари на организаторите и гостите, за това, че  толкова години си дават среща тук на Астрономическата обсерватория. (още…)

Публикувано на: 03/06/2018

БЕЛОГРАДЧИК ИЗПРАТИ СВОИТЕ НАЙ-МАЛКИ АБИТУРИЕНТИ

IMG_0230Украсената зала на Младежкия дом в Белограчдик събра много гости, дошли на празнично парти. Родители, баби, дядовци и по-големи или по-малки братчета и сестричета изпратиха бъдещите първокласници – тези от подготвителната група „Плодчета“ на детска градина „Иглика“.

По повод на своя празник малките палавници бяха подготвили прекрасна програма от стихотворения, песни, танци и различни забавления. Неотлъчно до тях на сцената, както и последните четири години бяха и любимите им госпожи – Марушка Пенкова и Нина Боянова. Участниците в тържеството останаха възхитени от представянето на децата, което свидетелстваше за тяхното израстване и готовност за първи клас на Начално училище „В. Левски“. В залата бяха и техните бъдещи преподаватели  Галя Томова и Любка Тодорова. (още…)

Публикувано на: 01/06/2018

`