СЕМИНАР НА ТЕМА „ПРЕВЕНЦИЯ И ДЕЙСТВИЯ ПРИ БЕДСТВЕНИ СИТУАЦИИ” В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  В БЕЛОГРАДЧИК СТАРТИРА ПРОЕКТ  ЗА САНИРАНЕ МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ - Виж повече   |  

Новини

СЕМИНАР НА ТЕМА „ПРЕВЕНЦИЯ И ДЕЙСТВИЯ ПРИ БЕДСТВЕНИ СИТУАЦИИ” В БЕЛОГРАДЧИК

loga goreIMG_4522В обновения Младежки дом на Белоградчик се проведе еднодневен семинар на тема „Превенция и действия при бедствени ситуации” в рамките на проект „Съвместни инициативи и решения за справяне с извънредни ситуации в трансграничния регион“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по линия на програма Interreg VA Румъния – България 2014-2020.

В края на миналата година в Белоградчик беше доставена техника и оборудване за справяне с извънредни ситуации, с което общината вече разполага с комбиниран багер товарач, окомплектоване с прикачени съоръжения, а именно палетни вилици, булдозерна дъска и щипка за трупи; колесен трактор оборудван с челна товарачна уредба, гребло за сняг и инвентар за раздробяване на клони; машина за раздробяване на дървесни отпадъци със собствен двигател (дробилка); моторна шейна (снегомобил); самосвално ремарке; платформа вишка; пет броя моторни резачки и пет броя храсторези, вископроходим пожарен автомобил. (още…)

Публикувано на: 16/10/2019

В БЕЛОГРАДЧИК СТАРТИРА ПРОЕКТ  ЗА САНИРАНЕ МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

IMG_4516Проектът „Изпълнение на мерки за повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Белоградчик“ се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Антон Трифонов – временно изпълняващ длъжността кмет на община Белоградчик, говори за нелекото начало по изпълнение на първоначалните дейности, свързани със санирането на многофамилните жилищни кооперации и другите сгради. През първия етап на санирането е задължително сдружаването на собствениците и осветляването на много неясноти чрез въпроси и съмнения, понякога не дотам обосновани. Отбелязано бе, че за периода 2015-2016г. са обновени 6 многофамилни жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност, а за периода 2017-2018 са обновени още 7 такива сгради. През същия период са обновени и 9 административни сгради, общинска и държавна собственост – Художествена галерия, Гранична полиция, Районен съд, Районно управление, Районна служба „ПБЗН“, Сградата на общинска администрация – Белоградчик, Бизнесинкубатор, Младежки дом и Начално училище – „Васил Левски“. (още…)

Публикувано на: 14/10/2019

ДЕНЯТ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА БЕ ЧЕСТВАН В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_4299По традиция на 1-ви октомври ежегодно международната общественост отбелязва Празника на възрастните хора, който се чества от 1990 година, съгласно Решение на общото събрание на ООН.  Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото. Това бе и поводът в залата на ресторант „Мислен камък“ – Белоградчик да си дадат среща пенсионерските клубове от града – домакин и представители на клуба на пенсионера от населените места Чупрене, Сталийска махала и Димово, водени от техните председатели – Симеон Илиев, Тодор Маринов, Руска Доцинска и Нина Борисова. (още…)

Публикувано на: 03/10/2019

ТВОРЧЕСКА СРЕЩА С АКАД. ПРОФ. ВЕСЕЛИН БОРИСОВ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_4211Творческа среща с акад. проф. Веселин Борисов се проведе в Младежкия дом на Белоградчик. На нея известният лекар, университетски преподавател и автор на повече от 52 публикации – научна и художествена литература, представи своите 5 нови книги.

Наташа Младенова, председател на литературния клуб в Белоградчик представи професионалната и творческа кариера на автора и земляк на белоградчишката общественост, който е почетен гражданин на Белоградчик. Веселин Борисов е роден в село Скомля, а средното си образование завършва в белоградчишката гимназия. Доктор на медицинските науки с богат опит в академичната сфера. Той въвежда в България академичното обучение по дисциплините „Здравен мениджмънт“, „Мениджмънт на времето“ и промоция на здравето“. Бил е и главен редактор на списание „Здравен мениджмънт“. (още…)

Публикувано на: 27/09/2019

В БЕЛОГРАДЧИК  УЧРЕДИХА КЛОН НА ДРУЖЕСТВО „ДИАБЕТИКА“ – ВИДИН

IMG_4170В Младежкия дом на града се състоя учредителен форум на диабетиците от община Белоградчик. Предварително бе установено наличието на необходимия кворум, а сред гостите бяха Антон Трифонов – временно изпълняващ длъжността кмет, проф. дмн Веселин Борисов и Катина Велкова – председател на дружество „Диабетика“ – Видин, и други представители на областната структура. (още…)

Публикувано на: 26/09/2019

`