ХРАМОВ ПРАЗНИК В СЕЛО САЛАШ - Виж повече   |  КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ХОРАТА ЗАКУПИЛИ БИЛЕТИ ЗА НЕСЪСТОЯЛИЯ СЕ СПЕКТАКЪЛ НА „ТОСКА“ НА 22.07.2018г. ПОРАДИ ЛОШИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ - Виж повече   |  

Новини

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА КАСОВО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК ЗА 2017 ГОДИНА

По покана на председателя на Общински съвет – Белоградчик в заседателната зала на Общинската администрация се състоя публично обсъждане на Отчета за касово изпълнение на бюджета 2017 година.

Главният счетоводител Марияна Маринова докладва числата по приходната и разходната част на бюджета. Общо приходи – 6 103 011 лв., в т.ч. държавни дейности – 3 707 626 лв. и за местни дейности – 2 398 385 лв. По разходната част – 6 103 011 лв., в т.ч. държавни дейности – 3 707 626 лв. и за местни дейности – 2 221 995 лв. Дофинансирането на държавни дейности със собствени приходи е в размер на 137 390 лв. Преходен остатък – 536 248 лв., в т.ч. държавна дейност 350 056 лв. и местна дейност 186 192 лв. Бе представен и отчет за касовото изпълнение на разходите по видовете дейности. (още…)

Публикувано на: 17/08/2018

ХРАМОВ ПРАЗНИК В СЕЛО САЛАШ

IMG_0262Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници. На този ден миряни от белоградчишкото село Салаш  и техни гости се събират в църковния двор, за да честват празника на местния храм „Успение на Пресвета Богородица“. Построена в далечната 1843 година, черквата не е разрушавана и е една от най-запазените в региона. (още…)

Публикувано на:

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ УЧЕБНАТА ПРАКТИКА НА РУСКИ СТУДЕНТИ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0434В продължение на четиринадесет години руски студенти провеждат учебна практика в Белоградчик. Този път тя е организирана от Катедра „География на отдиха и туризма“ при Факултета по география на Московския държавен университет „М. Ломоносов“.

По време на своето пребиваване тримата научни ръководители – проф. Анна Юриевна, доцент Наталия Николаевна, Николай Михайлович, и шестима студенти проведоха няколко срещи с кмета и зам. кмета на общината – Борис Николов и Росен Младенов. (още…)

Публикувано на: 24/07/2018

МЕЖДУНАРОДEН СЪБОР НА ПРОХОДА „КАДЪ БОАЗ“

IMG_0041За осемнадесета поредна година жителите на Северозападна България и Югоизточна Сърбия си дадоха среща на прохода „Кадъ Боаз“ – най-големия трансграничен събор на Балканите.

По традиция събитието започна с изпълнението на химните на двете държави и празничен водосвет, отслужен от Видинския митрополит Даниил в съслужение с представители на духовенството от двете страни.

Гости на Събора бяха Видинският владика, Алексей Новосьолов – съветник в посолството на Русия в България, Николай Колев – Генерално консулство на България в Ниш, Детелин Димитров  съветник в посолството на България в Белград, акад. Пламен Карталов- директор „Софийска опера и балет“, Димитър Чапанов – директор Дирекция в Агенцията по горите, Сашко Каменов – директор на РДГ- Берковица, Илиян Илиев – директор на ДГС- Белоградчик, Михаил Миков- дългогодишен радетел за българо-сръбското приятелство и сътрудничество, и изграждането на ГКПП на прохода „Кадъ Боаз“ и научни работници, и студенти от Московски държавен университет „М. Ломоносов“. (още…)

Публикувано на: 23/07/2018

СЪВМЕСТНА СРЕЩА НА БЪЛГАРО-СРЪБСКАТА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ СЪБОРА НА „КАДЪ БОАЗ“

Кадъ Боаз 2018На 16 юли 2018 г. на ГКПП „Връшка чука“ се проведе работна среща на членовете на смесената комисия на община Белоградчик /Р. България/ и община Княжевац /Р. Сърбия/ за уточняване на организацията за Събора на прохода „Кадъ Боаз“ при пограничните села – Салаш и Ново Корито. Ръководителите на делегациите на двете общини, организатори на събитието – Антон Трифонов – зам. кмет на община Белоградчик, и Миодраг Ивкович – председател на общински съвет Княжевац, и останалите членове на комисията обсъдиха още веднъж подписания на 29 юни т.г. от ръководителите на общините протокол за провеждането на събитието. Присъстваха  представители на гранична полиция, на митническите органи, енергоснабдяване и други институции, имащи пряко отношение с организацията на Събора. (още…)

Публикувано на: 17/07/2018

`