„ГОРЧИВИ ГРОЗДОВИ ЗЪРНА“ - Виж повече   |  БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА - Виж повече   |  

Новини

„ГОРЧИВИ ГРОЗДОВИ ЗЪРНА“

IMG_3786Д-р Мария Георгиева представи за първи път своята дебютна книжка „Горчиви гроздови зърна“ в родния си град.  В салона на Народно читалище „Развитие- 1893г“- Белоградчик присъстваха нейните роднини, съученици, бивши учители и, разбира се, много приятели.

Развълнувана и водена от чисто човешки подбуди на милосърдие, авторът сподели мисията на книгата – чрез нейната разпродажба да се помогне на парализирания 21- годишен Даниел от Враца, който се нуждае от трансплантиране на стволови клетки. (още…)

Публикувано на: 16/08/2019

ХРАМОВ ПРАЗНИК В СЕЛО САЛАШ

 

IMG_3747Хората от белоградчишкото село Салаш отбелязаха празника на местния храм „Успение на Пресвета Богородица“ – построен през 1843 г. и един от най-старите храмове в региона.

Минчо Маринов, чиито корен е от селото, но понастоящем живеещ в Самоков, дари икона на „Успение Богородично”. Отец Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия, сподели, че е добре храма да бъде напълно оборудван, за да бъдат отслужвани и литургии.

Гости на празника бяха кметът на община Белоградчик Борис Николов и неговият заместник Антон Трифонов. (още…)

Публикувано на: 15/08/2019

БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА

IMG_3728В присъствието на общински служители, представители на Детския комплекс в града, на туристическия център и граждани активно участвали в организацията и провеждането на четвъртия летен фестивал „Опера на върховете – „Белоградчишки скали“, кметът на община Белоградчик – Борис Николов, връчи благодарствени писма и изказа похвала за прекрасно свършената работа.

„Най-голяма заслуга и нашата благодарност имат младите, красиви и интелегентни хора присъстващи в залата. На тях пожелавам здраве и успехи в овладяването на науката и догодина отнова да окажат своята безценна помощ“ – каза в своето слово кметът и връчи специални грамоти на най-младите участници в организационния екип и във фестивалните представления. (още…)

Публикувано на: 12/08/2019

„ДИАЛОГЪТ МЕЖДУ ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО И ХОРАТА НА БЕЛОГРАДЧИК Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕТО И БЪДЕЩЕТО“

IMG_3685На 8 август се състоя среща на членовете на няколко белоградчишки неправителствени организации с кмета на община Белоградчик – Борис Николов и председателя на общинския съвет – Мирослава Чавдарова. Инициативата е на Клуба на пенсионера „Мадона“, Клуба на диабетно болните и Клуба на хората с увреждания в града.

Срещата бе открита от Симеон Илиев, председател на Клуб „Мадона“, който подчерта  че на срещата присъстват представители на различни организации, обединяващи повече от 500 членове. Всички те са заинтересовани да са в течение на новостите, които касаят  решаването на проблемите на хората от горната възрастова група.

“Искаме да се запознаем с приоритетите за развитие за общината през следващите години, а също и  да ни се чуе гласът, че на хората не им е безразлично кой ще ги управлява, а и да се отделя подобаващо място на живата работа с хората.“ – каза още г-н Илиев. (още…)

Публикувано на: 08/08/2019

НА СЪБОР В СЕЛО РАБИША

IMG_3666По традиция празникът се на с. Рабиша се отбелязва на Илинден – деня посветен на Св. пророк Илия.

„В този ден в Рабиша си дават среща близки, познати и приятели от близо и далеч, чийто корен е от тук, от този красив и плододаен край. Нека всички да са весели и радостни, и да са успешни делата ви!“  – пожела кметът на община Белоградчик – Борис Николов, който бе гост на събора в с. Рабиша. (още…)

Публикувано на: 05/08/2019

`