„ЕВРОПА ДИРЕКТНО“ ГОСТУВА В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  НА ВЕЛИКДЕН В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

Новини

„ЕВРОПА ДИРЕКТНО“ ГОСТУВА В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0219В община Белоградчик гостува екип на „Европа директно”. Представени бяха различните институции, служби  и видовете финансиране от ЕС, както и възможностите за получаване на отговор на индивидуални въпроси.

Диляна Павлова от екипа „Европа директно” запозна участниците в срещата със институциите в Европа и тяхното предназначение. Тя акцентира на службите на ЕС за информация и съдействие като Вашата Европа /EUROPA.EU/ – с помощ за гражданите на съюза и техните семейства и индивидуални съвети относно правата им, (още…)

Публикувано на: 17/04/2018

НА ВЕЛИКДЕН В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0180По традиция, на централния площад «Възраждане» в град Белоградчик, бе отбелязан най-светлият християнски празник – Възкресение Христово. Празник, който носи посланието на силата и тържеството на живота, духа и вярата.

В приветствието си по повод празника заместник кметът на общината Антон Трифонов отбеляза: „Възкресението Христово ни напомня, че по-често трябва да се връщаме към важните добродетели и ценности, които ни правят по-човечни и по-добри. Великден е празник, в който надеждата възкръсва, а вярата ни се въздига!“ (още…)

Публикувано на: 08/04/2018

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0146Стана традиция последните няколко години в Белоградчик да се провежда състезание по планинско колоездене – велорали “ROCKS‘N ROLL“. Така и тази година, домакините от Велоклуб „Скала“ с помощта на общината, благодетели и ентусиасти организираха добилото вече широка популярност състезание за 7-ми пореден път, в което участваха 90 души.

Много бяха ентусиастите от цялата страна, проявили интерес към спортното мероприятие, а най-много състезатели бяха от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевтрад, Козлодуй, Петрич, Кюстендил, Видин и други. Домакините се представиха с трима участници, от които завърши само Мирослав Радостинов на 16 години. (още…)

Публикувано на: 02/04/2018

ПОСЛАНИКЪТ НА СЪРБИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРИЕ СМЕСЕНА ДЕЛЕГАЦИЯ НА ОБЩИНИТЕ БЕЛОГРАДЧИК И КНЯЖЕВАЦ

IMG_0127Повод за срещата е честването на 50-годишен юбилей от подписването на Договора за приятелство и сътрудничество между двете общини.

От българска страна присъства Борис Николов – кмет на община Белоградчик, а от сръбска председателят на Общинския съвет Миодраг Ивкович, зам. кметът Миролюб Михайлович и Владан Радованович – координатор за трансгранично сътрудничество. (още…)

Публикувано на: 31/03/2018

ВЕЧЕР НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0107В Белоградчик се състоя вечер на здравословното хранене с участието на проф. д-р Божидар Попов и домашно приготвени здравословни храни. Над 30 деца, активисти от клубовете и съставите на Детски комплекс в града участваха с  представяне на здравословни блюда за оценка и дегустация.

Таня Тончева – директор на Детския комплекс, откри събитието, в което участваха деца, родители и много граждани. В своята беседа проф. Божидар Попов, който е родом от Белоградчик и председател на Българското дружество по хранене и диететика, обоснова важността на темата. Сподели, че науката за хранене е една много сериозна наука, а правилното и балансирано хранене е в основата на човешкото здраве. (още…)

Публикувано на: 29/03/2018

`