НА „ТРИФОН ЗАРЕЗАН“ В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ЗАПОЧНА ПЛАЩАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЗА 2019 ГОДИНА В ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

Новини

НА „ТРИФОН ЗАРЕЗАН“ В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_1347Мнозина се стекоха на централния площад в града под скалите, за да станат съпричастни на честването на „Свети Трифон“ и Деня на лозаря. Празникът е организиран от община Белоградчик, Народно читалище „Развитие-1893г.“ и с подкрепата на винарска изба „Магура”- с. Рабиша.

Празничен водосвет отслужи негово Високоблагоговейство свещеноиконом Рафаил -архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, който пожела на всички присъстващи и техните семейства, здраве, благоденствие, годината да бъде спорна и  богата. (още…)

Публикувано на: 14/02/2019

ЗАПОЧНА ПЛАЩАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЗА 2019 ГОДИНА В ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК

От днес се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства  за 2019 година. При заплащане на цялото задължение – в срок до 30 април, се ползва 5% отстъпка.

Заплащането на такса за притежаване на куче за текущата година е до 1 април 2019 г.

Няма промяна в сроковете за внасяне на местните налози. От 1 март до 30 юни се прави първата вноска на данък недвижими имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци, а до 31 октомври – втората вноска. Патентният данък се внася на четири равни вноски – 31 януари, 30 април, 31 юли и 31 октомври. След изтичането на всеки от сроковете върху не внесеното задължение се начислява лихва. (още…)

Публикувано на: 07/02/2019

ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА ПРЕЗ 2018Г. НА МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ КЪМ ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК

IMG_3В община Белоградчик се проведе заседание на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. То беше открито от Председателят й и зам. кмет на община Белоградчик – Росен Младенов, а Секретарят Милена Иванова представи Отчетния доклад за дейността на комисията за 2018г. пред членовете й. (още…)

Публикувано на: 01/02/2019

ЗАСЕДАНИЕ НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ В БЕЛОГРАДЧИК

В Белоградчик се проведе заседание на Консултативния съвет по туризъм с участието на кмета на общината Борис Николов, който е и председател на съвета, Росен Младенов – зам.-кмет на общината, служители на туристическия информационен център, представители на туристическия бранш. В дискусията се включиха и Десислава Обретенова, Секретар на Областния консултативен съвет по туризъм на област Видин, Валентина Александрова – представител на Асоциацията на екскурзоводите в България и Евтим Стефанов – изпълнителен директор на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център Видин.

По първа точка от дневния ред на форума единодушно бе гласуването за приемане на Ивайло Крумов – Директор на Исторически музей-Белоградчик, за член на Консултативния съвет, поради напускането на Михаил Михайлов.

Росен Младенов представи отчет за многото и разнообразни по съдържание дейности в областта на туризма през 2018 година. През изтеклата година, посетителите на всички туристически обекти на територията на община Белоградчик възлизат на 118 566  души, от тях 31 642 чужденци. (още…)

Публикувано на: 24/01/2019

ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА ТВОРЧЕСТВОТО НА РОБЕРТ БЪРНС

IMG_1314В Белоградчик се проведе поетична вечер на Литературен клуб „Георги Савчев“ към Народно читалище „Развитие- 1893г.“ Този път тя бе посветена на творчеството на шотландския поет Роберт Бърс.

С кратки встъпителни думи председателят на клуба Наташа Младенова сподели биографични данни за поета, който се ползва с изключителна популярност в страната си и по света. Тази година световната общественост отбелязва 260 годишен юбилей от рождението му. Въпреки ранната възраст, на която напуска земния свят – едва 37 годишен, той оставя едно богато творческо наследство. (още…)

Публикувано на: 18/01/2019

`