ИЗЛОЖБА ЗА УЧАСТИЕТО НА VІ ПЕХОТНА БДИНСКА ДИВИЗИЯ В ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ГОСТУВА НА БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  ДЕНЯТ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО В БЕЛОГРАДЧИК - Виж повече   |  

Публикувано от: belogradchik

ИЗЛОЖБА ЗА УЧАСТИЕТО НА VІ ПЕХОТНА БДИНСКА ДИВИЗИЯ В ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ГОСТУВА НА БЕЛОГРАДЧИК

IMG_20171123_111750Гостуваща изложба за бойния път на VІ пехотна Бдинска дивизия е подредена в Художествена галерия „Вълчо Вълчев“ в Белоградчик. Експозицията под надслов „Славната Бдинска дивизия. Свещени и паметни места по бойния път на бдинци през Първата световна война“ е подготвена от териториалните структури на Държавен архив във Видин и Враца. Гости на откриването баха Росен Младенов – зам. кмет на община Белоградчик, ръководителите на държавните архиви във Враца, Видин и Монтана, председателят на инициативния комитет за организиране на събитието Радослав Божинов и подполковник Джунов – член на комитета, представители на Клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Хр. Ботев“ и на обществеността. (още…)

Публикувано на: 23/11/2017

БЕСЕДА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ В ОУ „ВАСИЛ ЕВСТ. АПРИЛОВ”, С. РАБИША

IMG_0054Учениците от Основно училище „Васил Евст. Априлов” в  с. Рабиша, , бяха посетени по повод Международния ден на толерантността, който се отбелязва ежегодно на 16-ти ноември.

Обществените възпитатели и секретаря на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик проведоха дискусия на тема „Толерантност и насилие в училище”. На различни по възраст ученици бе представена интересна мултимедийна презентация, като и цветни тематични брошури. В беседата взеха активно участие – даваха примери с ситуации от ежедневието им в училище. (още…)

Публикувано на: 22/11/2017

ДЕНЯТ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО В БЕЛОГРАДЧИК

IMG_0036В Младежкия дом на Белоградчик при силен интерес от страна на обществеността бе отбелязан големия християнски празник „Въведение Богородично“, или както още е известен  – Ден на православната християнска младеж и семейство.

Сред участниците в честването бяха кметът на общината Борис Николов, Негово  Високоблагоговейство свещеноиконом Рафаил и Младен Младенов – председател на фондация „Младен Младенов за развитие на Северозападна България“. (още…)

Публикувано на:

ПУБЛИЧНА ТРЪЖНА ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖИМ ИМОТ – УПИ X, КВАРТАЛ 90, ГР. БЕЛОГРАДЧИК, С ПЛОЩ ОТ 354.40 КВ. М.

Публикувано на: 20/11/2017