Стартираща пресконференция по проект „Изпълнение на мерки за повишаване енергийната ефективност на многофамилна жилищна сграда и на сграда ПОС за предоставяне на образователни и социални услуги в гр. Белоградчик” - Виж повече   |  НА ПЕТДЕСЕТНИЦА В МАХАЛА КУЦАРОВЦИ - Виж повече   |  ЗАПОЧНА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛ „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ“ 2019 - Виж повече   |  

Публикувано от: belogradchik

НА ПЕТДЕСЕТНИЦА В МАХАЛА КУЦАРОВЦИ

IMG_3100И тази година бе спазена отколешната традиция в махала Куцаровци на белоградчишкото село Салаш за Петдесетница да се съберат местните хора, техни роднини и гости от страната, да бъде раздаден курбан за здраве и благополучие. На това място, до голямата белокаменна чешма със студена планинска вода, още през далечната 1933 година е поставен оброчен кръст.

Свещеноиконом Рафаил – архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, отслужи празничен водосвет, благослови и пожела здраве на всички, след което освети курбана. Участниците в празника бяха поздравени от кмета на общината Борис Николов, който честити празника, както и новата придобивка – новопостроен навес, пожелан от хората миналата година и обещан от кмета на общината, за да пази от лошо време и горещите летни лъчи на слънцето. (още…)

Публикувано на: 16/06/2019

`